sárvár
sárvári látnivalók

Sárvári látnivalók

A város Magyarország 7. legnépszerűbb települése, mely elsősorban a gyógy- és wellness fürdőnek tulajdonítható.

Sárvár Gyógy- és Wellness Fürdő

A Sárvár Gyógy- és Wellness Fürdő Magyarország egyik legnépszerűbb fürdője.

A kőolajkutatók 1961-ben értékes kincset leltek a föld alatt: a gyógyvizet, aminek hasznosítására 1968-ban egy kisebb méretű termálfürdő épült. Az új gyógy- és wellnessfürdő 2002. december 1-től várja korszerű szolgáltatásokkal a gyógyulni és a pihenni vágyókat. Sárvár 2004 – től tagja lett az Európai Királyi Fürdővárosok Szövetségének.

A gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi panaszokra vagy nőgyógyászati problémákra alkalmazható eredménnyel.

A gyógyvizes medencék közül kinti meleg vizes medencék is a rendelkezésre állnak, amik télen is üzemelnek. Különleges élményt nyújt a téli hidegben a gőzölgő gyógyító meleg vízben fürdőzni.

A Dental Home biztosítja a vendégei számára a kedvezményes fürdő belépőt.

A Sárvári Fürdő szeretettel látja a családok három generációját is. A Dental Home-nál is szívesen látjuk a családokat is akár egy teljes fogászati átvizsgálással és kezeléssal egybekötött pihenésre.

érdekel a lehetőség

Nádasdy Vár, Nádasdy Ferenc Múzem

A Sárvár központjában álló Nádasdy-vár és a Nádasdy Ferenc Múzeum Magyarország egyik legépebben maradt várkasélya.

A mai formájában reneszánz várkastély kapujához hosszú hídon keresztül juthatunk. Mérete érzékelteti, milyen széles lehetett a vizesárok, amelyet a XIX. század elején csapoltak le. A kaputorony alatti folyosót késő gótikus ülőfülkék díszitik. A legkorábbi, még Nádasdy által épített, árkádos keleti szárny földszintjén híresen szép házasságkötő termet alakítottak ki.
A Nádasdy-vár legkorábbi falai XIII. századiak, a Kanizsaiak a XIV. században, a Nádasdyak 1552 és 1615 között építkeztek. Eközben alakult ki a belső várudvart körülvevő, ötszögű várkastély és köréje épült, szintén ötszögű, sarokbástyás védőművek nagyjából mai formája. Nádasdy Tamás és utódai nemcsak erősítették, hanem szépítették is a XVI-XVII. Században Sárvárt: az elsősorban tüzérségi támadások ellen emelt, zömök külső falakon belül a várkastélyban luxusigényeket is kielégítő helyiségeket alakítottak ki.

Nádasdy Tamás 1534-ben iskolát, 1537-ben nyomdát alapított. Ez adta ki Sylvester János latinul írt első magyar nyelvtanát (1539), és az Újszövetség-fordítását (1541), amely az első magyar nyelvű nyomdatermék hazánkban.

A várkastély legszebb része a pompás díszterem: teknőboltozatos mennyezetén csataképek hirdetik a tulajdonos vitézségét (Hans Rudolf Müller bécsi festő művei 1653-ból, ez az első magyar történelmi festménysorozat), oldalait bibliai tárgyú Dorffmeister-olajfestmények díszítik.
Ma a folyamatos felújítás révén egyre jobb állapotba kerülő várban múzeum működik a birtokos családot, a magyar huszárságot és térképészetet, ipartörténeti emlékeket, valamint a város történetét bemutató gyűjteményekkel.

A Dental Home-nál megszervezzük kirándulását is a fogászati kezelésének ideje alatt.

érdekel a lehetőség

Sárvári Arborétum

A Gyöngyös-patak partján található 16 hektáros kertben a bajor hercegi uradalom alkalmazásában álló Nábicht Antal (XIX. század eleje) – meghagyva a terület akkori fáit is – platánokat telepített.

Ma 350-nél is több fa- és cserjefaj él az arborétumban a patakból duzzasztott tavacska körül. E park elődjének tartják azt a „kertészkertet”, amelyet Kanizsai Orsolya létesített, s Nádasdy Tamás révén a terméséből jutott a bécsi császári udvarba is.

A Dental Home-nál megszervezzük kirándulását is a fogászati kezelésének ideje alatt.

érdekel a lehetőség

Sárvári Kalandpark

A Sárvári Fürdő óriáscsúszdái mögötti erdősávban található a Sárvári Kalandpark, mely aktív kikapcsolódást jelent gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szakképzett animátorok és minősített felszerelés gondoskodik a biztonságos pihenésről. 120 állásos erdei kötélpálya, 10 méter magas egy utas mászófal, műfogásos úttal ellátott mászható fák, íjászat, légpuska lövészet, aranymosás, tanösvény, játszótér és még sok-sok érdekes program várja az ide látogatókat.

A Dental Home-nál megszervezzük kirándulását is a fogászati kezelésének ideje alatt.

érdekel a lehetőség

Lovaglás – Lovasoktatás

Sárváron több helyen van lovaglási lehetőség. A Vadkert Majort ajánljuk, ahol a lovas szolgáltatásokat teljeskörűen biztosítjuk. Lovasoktatás már kezdő szinttől igénybe vehető. Itt rendelkezésre áll egy európai színvonalú négyévszakos lovas versenypálya is.

Lovas szolgáltatások a Vadkert Majorban:
• Kezdő és haladó lovasok oktatása szakoktatóval
• Gyermekek lovasoktatása (5 éves kortól)
• Futószáras oktatás
• Lovaskocsizás, lovas szánozás
• Lovasbemutatók és díjugrató versenyek
• Esküvői hintószolgáltatás
• Ünnepi alkalmakra, rendezvényekre sétakocsizás

A Dental Home-nál megszervezzük kirándulását is a fogászati kezelésének ideje alatt.

érdekel a lehetőség

Horgászás – Csónakázó-tó

A Csónakázó-tó a Termálfürdőhöz közel található. A 4 részből álló, 9 hektárnyi vízfelületű tó egész évben kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A tórendszer szinte teljes egészében körbejárható, mivel a szigeteket hidak kötik össze.

A tó nyáron kedvelt csónakázóhely, télen pedig a korcsolyázás szerelmeseinek kínál szórakozást. A tó körül futóutak, játszóterek találhatóak, ezen túl vízi madár megfigyelésre és horgászásra is alkalmas.

A Dental Home-nál megszervezzük kirándulását is a fogászati kezelésének ideje alatt.

érdekel a lehetőség
0
Szállóvendég
0
Páciens volt idáig a fogorvosnál/fogtechnikán
0
Éves a fogorvosi rendelő/fogtechnika
0
Fő gondoskodik az ön kényelméről, fogászati ellátásáról

Kérjen ajánlatot!

Amennyiben érdekli a szolgáltatásunk, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot, írjon nekünk, munkatársunk hamarosan jelentkezni fog. Köszönjük!